Zelfvertrouwen

Jeroen Dijkstra breek

 

 

Respect

Breek Marijke Dijkstra

Weerbaarheid

weerbaarheid

Zelfverdediging

zelfverdediging

mannetjesanimatieWAT IS TANG SOO DO?mannetjesanimatieA

 

 

Tang Soo Do is de traditionele Koreaanse zelfverdedigingskunst. Het is een systeem van zelfverdediging tegen ongewapende en gewapende belagers. De oorsprong van Tang Soo Do is meer dan 2000 jaar oud.

Het is ontstaan vanuit de behoefte van de mens om zichzelf en zijn bezittingen te verdedigen. De Chinese gevechtskunsten zijn van invloed geweest op Tang Soo Do. Bij Tang Soo Do wordt niet alleen het lichaam maar ook de geest ontwikkeld en weerbaar gemaakt. Dit vereist wel discipline en doorzettingsvermogen van de beoefenaar.

Iedereen kan Tang Soo Do beoefenen ongeacht leeftijd, lenigheid, lichaamsbouw of beperkingen. Men kan recreatief trainen of met een zelf gesteld doel. Verder is Tang Soo Do een prettige en ontspannen wijze van af reageren van dagelijkse spanningen en een mooie gelegenheid om de lichamelijke conditie te verbeteren.

Voor de jeugd is dit een mooie manier om hun energie op een leerzame en beheerste wijze te gebruiken. Voor kinderen die gepest worden is dit  een mooie manier om weerbaar te worden. Ze krijgen zelfvertrouwen, leren voor zichzelf op te komen en we werken aan de houding. Samenwerken binnen Tang Soo Do is ook erg belangrijk.

Er zijn diverse onderdelen in Tang Soo Do, waaronder:

  • Stoottechnieken, traptechnieken en combinaties hiervan
  • Il Soo Sik Dae Ryun Soo Ki: 1 stap handtechnieken
  • Il Soo Sik Dae Ryun Jok Ki: 1 stap beentechnieken
  • Ho Sin Sul: zelfverdediging
  • Hyungs: loopvormen

 Hoger gegradueerden leren ook met wapens te oefenen. Tang Soo Do kent een gekleurd banden systeem om onderscheid in vorderingen aan te geven.

Kijken is leuk, meedoen nog leuker.

Inschrijven

 

 

Sport in Harlingen
sporteninharlingen

 

 

 

 

Wordt nu lid.

Inschrijven

 

Volg ons op facebook

facebook 6338508 640