Zelfvertrouwen

Jeroen Dijkstra breek

 

 

Respect

Breek Marijke Dijkstra

Weerbaarheid

weerbaarheid

Zelfverdediging

zelfverdediging

Het Jip Kye Sohn Logo

Toen wij in 2000 een eigen Tang Soo Do school oprichtten moest deze een naam hebben. De naam moest pakkend klinken en met Tang Soo Do te maken hebben. Wij wilden wel een unieke naam en daar alle, bij ons bekende, Koreaanse benamingen met diepere betekenis al gebruikt waren werd het: Jip Kye Sohn.

Betekenis Jip Kye Sohn.

Toch hebben wij een naam kunnen vinden die ook een diepere betekenis heeft. Jip Kye Sohn betekent klauw hand. Het is een techniek waarmee men iemand bij de keel of pols kan grijpen. Maar ook een techniek waarbij je iemand bij zijn kleding kan pakken. Eigenlijk een techniek die op vele manier toegepast kan worden. Net zoals onze vechtkunst ook uitstraalt, een veelzijdige vechtkunst, met verschillende onderdelen.
Jip Kye Sohn is ook een techniek die je vaak toepast bij zelfverdediging ofwel Ho Sin Sul.

Het Jip Kye Sohn Logo.

Bij de naam moest een passend logo komen. Samen zijn wij aan het ontwerpen gegaan en hebben wij ook samen dit logo ontworpen.

Het oude logo:

jipkyesohn

 Het nieuwe Logo:

Logo Jip kye Sohn
Uitleg Jip Kye Sohn Logo.
 
De basis van het logo zijn 2 aan elkaar gespiegelde klauw handen; Jip Kye Sohn.

De basis van ons logo zijn de twee aan elkaar gespiegelde “klauw handen”, JIP KYE SOHN.. Deze zijn met opzet asymmetrisch van elkaar geplaatst, dit om het geheel niet te strak te maken. Hier tussenin zie je 2 Tang Soo Do beoefenaars, die beiden een gesprongen traptechniek, een Yup Chaki, uitvoeren: HET SPECIFIEKE KARAKTER VAN TANG SOO DO.

Onder de gesprongen technieken zie je de Nederlandse vlag, onze nationaliteit. Aan de linkerkant zie je de Zuid Koreaanse vlag, het land van de oorsprong van Tang Soo Do.

De kleuren rood en blauw komen in de terug in de zowel de Nederlandse vlag, de Koreaanse vlag en in het Yin en Yang symbool. Het rood en blauw als elkaar aanvullende krachten.

Sport in Harlingen
sporteninharlingen

 

 

 

 

Wordt nu lid.

Inschrijven

 

Volg ons op facebook

facebook 6338508 640