Zelfvertrouwen

Jeroen Dijkstra breek

 

 

Respect

Breek Marijke Dijkstra

Weerbaarheid

weerbaarheid

Zelfverdediging

zelfverdediging

Geslaagd jeugd toernooi Tang Soo Do School Jip Kye Sohn.

Geslaagd jeugd toernooi Tang Soo Do School Jip Kye Sohn.

Zondagmiddag 17 april was er in OBS “Het Noorderlicht” een onderling toernooi voor de jeugd van Tang Soo Do School Jip Kye Sohn. Het toernooi begon om 13:00 uur met een openingswoord van Master Bauke Dijkstra. Hierna werden de scheidsrechter en de vrijwilligers voorgesteld, waarna een korte uitleg werd gegeven van de wedstrijdregels.

Na de warming-up van Edwin Muurling kon het toernooi echt beginnen. Er werd begonnen met de loopvormen, de Hyungs met 2 poules. De jongere jeugd van 6 t/m 8 jaar, wit en wit oranje, begon in veld 1 met als scheidsrechters Master Bauke Dijkstra, Jeroen Dijkstra en Ria Rieken. In veld 2 begonnen de jeugd van 9 t/m 13 jaar, wit, wit oranje en oranje band, met scheidsrechters Marja Dijkstra, Marijke Dijkstra en Edwin Muurling.

Te zien was dat de jeugd zich goed voorbereid had, de punten lagen heel dicht bij elkaar. Na de loopvormen werd er begonnen met het sparren. De wedstrijdleiding had besloten om hier ook met een verliezersronde te gaan werken, waardoor elke deelnemer tenminste 2 wedstijden zou hebben. Hier liet de jeugd de talenten goed zien. Er werd geen enkel punt weggegeven. Hierna was er voor deze jeugd een korte pauze, en werd er begonnen met poule 3. Tijdens deze pauze werd onder begeleiding van Joas van Dijk en Donja Jorna nog even het laatste onderdeel doorgenomen; het breken.

Poule 3 bestond uit jeugd van 7 t/m 13 jaar van oranje bruin tot de bruine band. De scheidsrechters hierbij bestond nu uit vijf personen onder leiding van Bauke en Marja Dijkstra die bijgestaan werden door Marijke Dijkstra en Jeroen Dijkstra en Edwin Muurling. Bij de loopvormen liet deze jeugd bijzondere mooie en moeilijke loopvormen zien, waarbij ook deze jury het bijzonder moeilijk had. Bij het sparren was te zien dat deze gevorderde jeugd meer ervaring heeft. Hier werd ook geen enkel punt weggegeven.

Hierna kwam was er nog één onderdeel over, namelijk het breken. Een favoriet onderdeel van de jeugd. Hierbij werden ook weer hele mooie breektechnieken getoond. De allerjongsten mochten één plankje breken en de anderen twee plankje. De jury mocht hierbij hele mooie technieken en combinaties aanschouwen.

Hierna werd er afgesloten met de prijsuitreiking en iedere deelnemers kreeg als aandenken nog een mooie medaille. De uitslag was als volgt:

Hyungs (Loopvormen):prijswinnaars

Poule 1 : wit – wit oranje 6 t/m 8 jaar
1e Ben Wouda
2e Mayinti Zondervan
3e Jara Edwards van Muyen

Poule 2 : wit- oranje 9 t/m 13 jaar
1e Lotte Huitenga
2e Leon Gall
3e Hugo Bontes

Poule 3 oranje groen- bruin 7 t/m13 jaar
1e Sanne Kroese
2e Linda Agema
3e Rune van Dijk

Sparren

Poule 1 : wit – wit oranje 6 t/m 8 jaar
1e Jara Edwards van Muyen
2e Julia Schoot
3e Mayinti Zondervan

Poule 2 : wit- oranje 9 t/m 13 jaarjeugd sparren oranje
1e Lotte Huitenga
2e Leon Gall
3e Eric Cuperus

Poule 3 oranje groen- bruin 7 t/m13 jaar
1e Sanne Kroese
2e Ivar van Dijk
3e Wail Ibn El Kadi

Kyuck Pa(breken):

Poule 1 : wit – wit oranje 6 t/m 8 jaar
1e Mayinti Zondervan
2e Mieke Huitenga
3e Ben Wouda

Poule 1 : wit – wit oranje 6 t/m 8 jaar
1e Hugo Bontes
2e Samantha Visser
3e Jacob van der Pol

Poule 3 oranje groen- bruin 7 t/m13 jaar
1e Wail Ibn El Kadi
2e Linda Agema
3e Roan van Stormbroek

Nu kwam nog een spannend moment: wie wint dit jaar de grote kampioenschapsbeker. Mayinti Zondervan had op alle drie de onderdelen een prijs gewonnen en mocht deze uit handen van Marja Dijkstra ontvangen. Alle vrijwilligers kregen ook nog een klein aandenken voor hun medewerking aan deze middag.

De organisatie kan terug zien op een zeer geslaagde middag. Alles was, volgens vele toeschouwers, uitstekend georganiseerd, de sfeer was uitmuntend.

Foto's staan op onze facebook pagina. 

Sport in Harlingen
sporteninharlingen

 

 

 

 

Wordt nu lid.

Inschrijven

 

Volg ons op facebook

facebook 6338508 640