Zelfvertrouwen

Jeroen Dijkstra breek

 

 

Respect

Breek Marijke Dijkstra

Weerbaarheid

weerbaarheid

Zelfverdediging

zelfverdediging

Gup examen 12 december Jip Kye Sohn

Gup examen 12 december Jip Kye Sohn.

Afgelopen zaterdagmiddag 12 december waren er examen voor de gekleurde banders van Tang Soo Do School Jip Kye Sohn. Het examen was in IKC “Het Noorderlicht”. Het examen voor de jeugd met een witte band begon om 13:00 uur. De kinderen hadden hun ouders, opa en oma en zelfs vriendjes en vriendinnetjes meegenomen om hun aan te moedigen. Het examen begon met een spelletje als warming up en om de spanning te breken. Hierna lieten ze verschillende hand- en traptechnieken zien, loopvormen, traptechnieken tegen een kussen en sparren. Het laatste onderdeel “het breken” was voor iedereen een moment waarop zij konden laten zien dat de techniek beheerst werd. Hierna werd het verlossende woord gesproken door Master Marja dat iedereen geslaagd was. Op maandagavond hebben er ook nog een aantal leerlingen examen gedaan. Twee leerlingen hebben in de aflopen weken een enorme groei doorgemaakt en lieten dat hier ook zien. Een oorkonde hiervoor kreeg Ben Wouda en Foeke de Boer. Op maandagavond werd er ook een oorkonde uitgereikt aan Mieke Huitenga.

De geslaagden voor de 9e Gup: witte band met 2 oranje strepen zijn:
Jara Edwards van Muyen
Ben Wouda
Merle Cuperus
Oden Zondervan
Leon Gall
Foeke de Boer.
Geslaagden van de maandagavond 9e Gup
Mieke Huitenga
Lotte Huitenga
Mayinti Zondervan
Eric Cuperus

Om 14:00 uur stond de volgende groep al klaar voor het examen. Dit was de jeugd die voor 8 t/m de 6e gup (oranje, oranje streep en groen) examen aflegde. Precies op deze examendag was Ivar van Dijk jarig en hij werd toegezongen door iedereen. Hierna werd er begonnen met een spel, als warming up en om ook hier de spanning te breken. Hierna lieten deze leden moeilijker hand- en traptechnieken zien. Hogere loopvormen, sparren en ook moeilijke breektesten. Bij het breken waren de leerlingen super geconcentreerd omdat zij hier twee plankjes moesten breken, één met de hand en één met de voet.

Alle plankjes ging bij iedereen in één keer doormidden. Na nog een paar theorie vragen gesteld te hebben, kreeg iedereen te horen van Master Bauke dat ze allemaal geslaagd waren. Hier waren ook twee leerlingen die vanaf hun vorige examen een enorme groei hebben doorgemaakt en deze kregen ook hiervoor een oorkonde. Dit waren Wail Ibn el Kadi en Jacob van der Pol.

Geslaagd voor 8e gup: oranje band:
Jeffry Broersma
Mirthe van der Velde
Hugo Bontes
Jacob van der Pol.
Geslaagd voor 7e Gup: oranje band met twee groene strepen:
Zoey Wolberts
Roan Beers
Frederique la Fleur van Dalen
Mariline La Fleur van Dalen
Linda Agema
Rune van Dijk
Geslaagd voor 6e gup: groene band
Ivar van Dijk
Wail Ibn El Kadi.

Voor het examen panel was dit nog niet het einde. Er kwam nog een groep examen doen. Dit was de volwassengroep die op de maandagavond traint. Deze groep had examen van 15:00 tot 17:00 uur. Hier werd er examen gedaan van witte band met oranje streep tot donkerblauw. Donkerblauwe band is voor degene die hierna opgaat voor het zwarte band examen. Deze leerling moest ook veel meer laten zien zoals gevorderde handtechnieken maar ook hogere loopvormen en loopvormen met een lange stok(bong) en met meerdere tegenstanders sparren.
De geslaagde voor 8e Gup; oranje band zijn:
Femke Dijk
Renate Wouda
Amber Dreef
Tim Miedema
Voor 5e gup groene band met twee bruine strepen zijn geslaagd:
Sanne Kroese
Joas van Dijk
Hieke Bijlsma van Stormbroek
Voor 4e gup, bruine band:
Roan van Stormbroek
Voor Cho Dan Bo (donkerblauwe band):
Donja Jorna

Tang Soo Do School Jip Kye Sohn doet in januari 2016 ook weer mee met de actie van de Gemeente “Doe mee, Sport is oké”. De inschrijving hiervan is gesloten, maar mochten er nog kinderen zijn die nog graag mee willen doen: wij hebben op woensdagavond van 18:30 tot 19:30 uur nog plaats vrij in IKC ”Het Wad” aan de midlumerlaan. Schrijf je  hierin en vermeld bij actie ik doe mee” en je krijgt ook vier gratis lessen.

Voor kinderen van ouders die niet voldoende financiële middelen hebben om hun kind te laten sporten is er een bijdrage aan te vragen bij het Jeugdsportfonds.Kijk hier voor meer informatie over sporten met subsidie.

Hieronder de groepsfoto's van de kandidaten. Op www.facebook.com/jipkyesohn  zijn meer foto's te vinden.

groepsfoto jeugd witte band

Sport in Harlingen
sporteninharlingen

 

 

 

 

Wordt nu lid.

Inschrijven

 

Volg ons op facebook

facebook 6338508 640