Zelfvertrouwen

Jeroen Dijkstra breek

 

 

Respect

Breek Marijke Dijkstra

Weerbaarheid

weerbaarheid

Zelfverdediging

zelfverdediging

Gup Examens juni 2014

Gup examens Tang Soo Do School.

Jip Kye Sohn


Op zaterdagmiddag 28 juni waren er Gup examens in “Het Noorderlicht”. Het examen begon om één uur en er deden maar liefst 13 jeugdleden examen. Er waren veel toeschouwers om de jeugd aan te moedigen.

De jury bestond uit Master 4e  Bauke Dijkstra, 4e Dan instructor Marja Dijkstra, 3e Dan Marijke Dijkstra, 2e Dan Jeroen Dijkstra en 1e Dan Ria Rieken.  Na een kort welkomstwoord begon Jeroen met de warming-up. Master Bauke en Instructor Marja namen het na de warming-up over en leiden samen het examen.  Na de basis hand- en trap technieken kwamen nog de Hyungs(loopvormen), één stap sparring en zelfverdediging. Het was te zien dat de jeugd de afgelopen weken goed hadden geoefend. De laatste onderdelen waren het breken en de theorie. De jeugd was gebrand op de plankjes te breken, want alle plankjes gingen door. Na een paar mondelinge theorie vragen zat het examen erop. Na een kort beraad kwam de jury met het unanieme oordeel dat alle leden geslaagd waren.  Vier leden, die het dit examen bijzonder goed gedaan hadden, kregen hiervoor een Award. Bij de witte banders kregen Linda Agema en Rune van Dijk de Award, en bij de oranje banders waren dit Boaz Saenen en Sanne Kroese. Bijzonder vermeldingswaardig is wel dat Rune van Dijk nog maar 5 jaar is, een super prestatie.

Op maandagavond was er nog een gupexamen in “Het Noorderlicht” voor jeugd, die zaterdagmiddag vanwege afzwemmen niet konden, en volwassen. Totaal waren hier 9 leerlingen voor het examen. Het examenpanel kreeg versterking van Edwin Muurling, 2e Dan. Na de warming-up werd de groep in tweeën gesplitst.  De jeugd begon het examen onder begeleiding van instructor Marja Dijkstra, en Master Bauke leidde de volwassenen. Ook hier werd er door de jeugd een goed examen afgelegd.  Na een kort beraad van de jury was ook hier iedereen geslaagd, en kreeg voor zijn uitstekende examen Reen Zandstra een Award.

De volwassenen moesten nog even door, deze moesten vanwege hun hogere graduatie ook meer technieken en combinaties laten zien.  Het laatste onderdeel was het mondeling theorie examen en breken. Verschillende mooie hand- en traptechnieken werden gemaakt om de planken te breken. 

Geslaagd zijn voor:

9e Gup – witte band met een zwarte streep.
Rune van Dijk (Award)
Ryan Soolsma
Roan Beers
Marilen Elize La Fleur van Dalen
Frederique Anne La Fleur van Dalen
Linda Agema(Award)
Zoey Esmee Wolberts.

8e Gup – oranje band
Ivar van Dijk
Wail Ibn El Kadi
7e Gup – oranje band met witte streep
Sanne Kroese (Award)
Calvin Soolsma
Senna Sinaro Tulen
Reen Zandstra (Award)
Aniek Zandstra
Boaz Saenen (Award)
Jorn Willemsen
Stef Heeringa
Joas van Dijk
Hieke Bijlsma van Stormbroek

6e Gup – groene band
Simon de Boer
Roan van Stormbroek

4e Gup – bruine band
Anne Brouwer

Na een wel verdiende vakantie beginnen de lessen  weer op maandagavond 18 augustus om 19:00 uur voor de volwassenen en gevorderde jeugd, en op 21 augustus op donderdagavond om 18:30 de jeugd. Deze trainingen worden gehouden in “Het Noorderlicht”

Zie hier voor meer foto's.

Sport in Harlingen
sporteninharlingen

 

 

 

 

Wordt nu lid.

Inschrijven

 

Volg ons op facebook

facebook 6338508 640